Nedá sa v tomto smere všetko zvaľovať iba na strukoviny, hoci tie vedia pekne nafúknuť. Občas za to môžu celkom nevinné chuťovky.
Fotogaléria
Sporadicky zažije nadúvanie po jedle každý z nás. V dôsledku skonzumovaných jedál a nápojov sa v našom tráviacom systéme hromadí príliš veľa plynov, a je to. Niekedy sa pritom stačí len vyhnúť najproblematickejším potravinám.
Ale nie vždy je za tým len jedlo (prípadne fajčenie). Pri pretrvávajúcich ťažkostiach s nadúvaním môže ísť o zdravotný problém - zápalové ochorenia čriev, syndróm dráždivého čreva, potravinové intolerancie až po gynekologické problémy. Tu je lekárske vyšetrenie nevyhnutné.
Hlavé „nadúvače“
V úvode sme spomenuli strukoviny. Taká fazuľa patrí medzi „klasiku“. Pokiaľ si ju neviete odpustiť, pomôcť by mohlo pred prípravou jej namáčanie vo vode, ktorú niekoľkokrát treba vymeniť.