Filmový svet v slzách: Zomrela HERECKÁ LEGENDA Chaim Topol. V úlohe mliekara Tovjeho vo filme Fidlikant na streche sa navždy zapísal do našich sŕdc!

Obklopený rodinou zomrel vo veku 87 rokov svetoznámy izraelský herec, ktorý si svojim talentom a veľkým srdcom získal uznanie ľudí aj ...

Obklopený rodinou zomrel vo veku 87 rokov svetoznámy izraelský herec, ktorý si svojim talentom a veľkým srdcom získal uznanie ľudí aj mimo filmového priemyslu.

Fotogaléria

Chaim Topol (* 9.9.1935 - † 9.3.2023)  bol nielen hercom, ale dostal sa do povedomia aj ako spevák, básnik či maliar. Popritom sa venoval aj dobročinnej pomoci chorým a postihnutým ženám a deťom cez svoj táborový projekt Jordan River Village. Jeho životu sa venoval aj web theguardian.com.

Alexandra dennodenne pomáha umierajúcim deťom: Smrť malého dievčatka otriasla každým, no potom sa stalo niečo nádherné! Zobraziť článok

Vo vyhlásení o Topolovej smrti ho izraelský prezident Isaac Herzog opísal ako „nadaného herca, ktorý dobyl mnohé javiská v Izraeli i v zámorí, svojou prítomnosťou naplnil plátna kín a najmä vstúpil hlboko do našich sŕdc“.

K jeho najznámejším postavám patrí mliekar Tovje v americkom muzikáli Fidlikant na streche. Stvárnil hlavného hrdinu v snímke Sallah Shabati, ktorý získal nomináciu na Oscara za najlepší cudzojazyčný film (1964) a Topol dostal Zlatý glóbus za objav roka. Neskôr účinkoval vo vojnovej dráme Veľký žiaľ, a v seriáli Víchre vojny.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});