Filmový svet v slzách: Zomrela HERECKÁ LEGENDA Chaim Topol. V úlohe mliekara Tovjeho vo filme Fidlikant na streche sa navždy zapísal do našich sŕdc!

Obklopený rodinou zomrel vo veku 87 rokov svetoznámy izraelský herec, ktorý si svojim talentom a veľkým srdcom získal uznanie ľudí aj ...

Obklopený rodinou zomrel vo veku 87 rokov svetoznámy izraelský herec, ktorý si svojim talentom a veľkým srdcom získal uznanie ľudí aj mimo filmového priemyslu.

Fotogaléria

Objavil sa aj v dvanástej  bondovke For Your Eyes Only (1981), kde popri agentovi 007 (hral ho Roger Moore) stvárnil kráľa pašerákov Columba. Svojou javiskovou a filmovou tvorbou si vyslúžil jedno z najvyšších vyznamenaní krajiny, Izraela Israel Award (2015). Stihol vydať aj autobiografickú knihu Topol by Topol.

Jeho talent bol rozpoznaný najskôr v armáde, povinnú službu strávil vo vojenskom umeleckom súbore, kde sa zoznámil so svojou budúcou manželkou Galiou. V roku 1960 bol jedným zo zakladateľov divadla Haifa a neskôr sa stal jeho hlavným hercom.

Izraelská herečka Gal Gadot.
Gal Gadot odrovnala fanúšikov fotkou v plavkách: Niet čo dodať, je to SUPER ŽENA! Zobraziť článok

Chaimov syn nedávno potvrdil, že mu minulý rok diagnostikovali demenciu s ktorou dlho úspešne bojoval, pokračoval v prejavoch a práci v nadácií. Neskôr sa z verejného života stiahol.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});