Taliani pravidelne konzumujú potraviny známe pre svoju schopnosť spaľovať tuky. Chcete vedieť, ktoré to sú?
Fotogaléria
Takisto sa vyhýbajú spracovaným, baleným potravinám a takmer do všetkého pridávajú olivový olej bohatý na omega-3 mastné kyseliny. Ten, okrem toho, že fantasticky chutí, podporuje metabolizmus a zdravie cievneho systému.
Taliani sú aj veľkými spotrebiteľmi zeleniny bohatej na vlákninu a taktiež cestovín. V ich poobednom menu nesmie chýbať pravá talianska káva bez mlieka a cukru.
3 ľahučké talianske špeciality, ktoré musíte ochutnať:
Lečo Caponata: obľúbená pochúťka obyvateľov Sicílie, niečo ako zeleninový guláš vyrobený z baklažánu, papriky, cvikle, paradajok, zeleru a olív. Kedysi sa podávalo ako hlavné jedlo. V súčasnosti sa konzumuje častejšie ako predjedlo alebo ako príloha k rybe.