Taliani pravidelne konzumujú potraviny známe pre svoju schopnosť spaľovať tuky. Chcete vedieť, ktoré to sú?
Fotogaléria
Pravidelnosť a relax
Ľudia v Taliansku odjakživa kladú veľký dôraz na kvalitné jedlo a príjemnú konverzáciu. Ich strava pozostáva z raňajok (colazione), obeda (pranzo) a večere (cena).
Napriek mylným predstavám o vysokej spotrebe vína, Taliani pijú najmä čistú vodu. Alkohol si doprajú iba príležitostne, a to väčšinou nie viac ako 1-2 poháre vína k jedlu.
V otázke porcií dbajú na striedmosť. Väčšinou si vyberajú kvalitné, čerstvé suroviny a najradšej nakupujú domáce syry, zeleninu a ovocie na miestnom farmárskom trhu. Vzhľadom na polohu krajiny, v ich jedálničku, samozrejme, nemôžu chýbať ryby a morské plody.