Povedzme, že akurát varíte zeleninovú polievku. Pomiešate ju a varechu necháte položenú na hornom okraji hrnca. Robíte to možno automaticky, veď varecha je tak hneď po ruke.
Fotogaléria
Lenže za tým všetkým treba hľadať malý kuchynský trik. Všetky viete, že voda počas varenia zväčšuje svoj objem. A viete aj to, že občas neustriehnete polievku (vodu z vajíčok, párkov, cestovín, ryže,,) a voda z nej začne kypieť, stečie po stene hrnca a začne sa pripaľovať na sporáku. Okrem nevábneho zápachu vás čaká jeho neskoršie čistenie.
Pokiaľ však máte na hrnci krížom položenú drevenú varechu, tak pri kontakte v kypiacou penou sa pena sama stiahne, a máte o problém menej. Nie všetko staré (ako napríklad rady starých mám) je prekonané.
Výber redakcie