Prečo nechávať varechu na hrnci? Ako na PRASKAJÚCI OLEJ či krájanie cibule bez sĺz? Dievčatá, tieto účinné TRIKY budete zbožňovať

Povedzme,  že akurát varíte zeleninovú polievku. Pomiešate ju a varechu necháte položenú na hornom okraji hrnca. Robíte to možno automaticky, ...

Povedzme, že akurát varíte zeleninovú polievku. Pomiešate ju a varechu necháte položenú na hornom okraji hrnca. Robíte to možno automaticky, veď varecha je tak hneď po ruke.

Fotogaléria

Lenže za tým všetkým treba hľadať malý kuchynský trik. Všetky viete, že voda počas varenia zväčšuje svoj objem. A viete aj to, že občas neustriehnete polievku (vodu z vajíčok, párkov, cestovín, ryže,,) a voda z nej začne kypieť, stečie po stene hrnca a začne sa pripaľovať na sporáku. Okrem nevábneho zápachu vás čaká jeho neskoršie čistenie.

Ilustračné foto.
Máte chuť na mimoriadne dobré cestoviny? VZÁCNY RECEPT na Spaghetti alla gambonara si dobre odložte! Zobraziť článok

Pokiaľ však máte na hrnci krížom položenú drevenú varechu, tak pri kontakte v kypiacou penou sa pena sama stiahne, a máte o problém menej. Nie všetko staré (ako napríklad rady starých mám) je prekonané.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});