NAJHORŠIE RAŇAJKY, na ktoré radšej expresne rýchlo zabudnite: Dlho nezasýtia a zbytočne zvýšia cukor v krvi

Staršia generácia tvrdila, že bez dobrých raňajok z domu ani na krok. Múdro. Len to dobré, neznamená automaticky sladké.

Staršia generácia tvrdila, že bez dobrých raňajok z domu ani na krok. Múdro. Len to dobré, neznamená automaticky sladké.

Fotogaléria

Také müsli je síce vyrobené zo zdravších surovín bohatších na vlákninu, ale sušené ovocie a čokoláda v ňom môžu spôsobiť náhle zvýšenie hladiny cukru v krvi. Pri kontrole obalu asi zistíte, že opäť obsahuje pridaný cukor.

Tiež pravidelne raňajkujete ovsenú kašu? Túto obľúbenú potravinu do nej NEPRIDÁVAJTE, bráni vám schudnúť! Zobraziť článok

Pripravené ovocné smoothie tiež vystrelí cukor nahor a nie vždy chutí. Ovocie sa ľuďom s cukrovkou a inzulínovou rezistenciou odporúča konzumovať až v popoludňajších hodinách. Pravdou tiež je, že čím viac sú ovocie a zelenina spracované, tým rýchlejšie sa vstrebávajú.

Nabudúce si to dobre rozmyslíte: Toto sa udeje s vaším telom, keď vypijete kávu tesne po jedle Zobraziť článok

Po jedle tu máme ešte upozornenie ohľadom kávy, ktorá je častým raňajkovým „štartérom“ dospelých pracujúcich. Nikdy nemôže plnohodnotne nahradiť prvé jedlo dňa.

Káva nalačno dokonca môže zhoršiť citlivosť na inzulín, a navyše telo pripraví na jedlo... ktoré vlastne často ani nepríde.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});