Staršia generácia tvrdila, že bez dobrých raňajok z domu ani na krok. Múdro. Len to dobré, neznamená automaticky sladké.
Také müsli je síce vyrobené zo zdravších surovín bohatších na vlákninu, ale sušené ovocie a čokoláda v ňom môžu spôsobiť náhle zvýšenie hladiny cukru v krvi. Pri kontrole obalu asi zistíte, že opäť obsahuje pridaný cukor.
Pripravené ovocné smoothie tiež vystrelí cukor nahor a nie vždy chutí. Ovocie sa ľuďom s cukrovkou a inzulínovou rezistenciou odporúča konzumovať až v popoludňajších hodinách. Pravdou tiež je, že čím viac sú ovocie a zelenina spracované, tým rýchlejšie sa vstrebávajú.
Po jedle tu máme ešte upozornenie ohľadom kávy, ktorá je častým raňajkovým „štartérom“ dospelých pracujúcich. Nikdy nemôže plnohodnotne nahradiť prvé jedlo dňa.
Káva nalačno dokonca môže zhoršiť citlivosť na inzulín, a navyše telo pripraví na jedlo... ktoré vlastne často ani nepríde.