Buďte realistka, ON SA NEZMENÍ! Ako prijať partnera a ľudí okolo vás takých, akí sú? Tieto techniky vám uľahčia život

Určite je aj vo vašom živote osoba, ktorej správanie by ste chceli zmeniť. Možno vás dnes rozčúlil nevľúdny predavač a možno človek, ...
  • Zdroj: Getty/milanvirijevic

Určite je aj vo vašom živote osoba, ktorej správanie by ste chceli zmeniť. Možno vás dnes rozčúlil nevľúdny predavač a možno človek, ktorý má vo vašom živote stále miesto...

Ak niekoho prijmete takého aký je, ešte neznamená, že má právo správať sa k vám ako chce, predovšetkým v negatívnom slova zmysle. Ide skôr o uznanie reality druhej osoby.

Či sa nám to páči alebo nie, či tomu rozumieme alebo nie, či nás to hnevá alebo zarmúti - prijať seba a ľudí okolo vás vám umožní viesť pokojnejší život. A dokonca vám to môže pomôcť aj vybudovať a udržať si lepší, ak nie nevyhnutne hlbší, vzťah s týmito ľuďmi. 

Skočili ste si s partnerom do vlasov? Vďaka týmto 5 vetám vyhráte každú hádku! Zobraziť článok

Cesta za prijatím

Môžete začať napríklad s cvičením, ktoré autor Rick Hanson opisuje vo svojej knihe Making Great Relationships: Simple Practices for Solution Conflicts, Building Connection and Fostering Love: Začnite so zážitkom, ktorý je pre vás jednoduchý (t.j. emocionálne nezaujatý), nepopierateľný. Napríklad s akceptovaním pocitu dýchania. Sústreďte sa na svoj dych a povedzte si nasledujúce veci:

Akceptujem zdvihnutie hrudníka a prijímam:
... nádych,
... výdych.

Uvedomujem si:
... že som sa práve nádychla,
... fakt, že teraz dýcham,
... skutočnosť, že moje telo potrebuje vzduch,
... že musím dýchať.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});