Bar, reštaurácia a tanečný klub Zürich's Charlatan ponúka vo svojich útrobách množstvo pôžitkov, vrátane dokonalého, vskutku nezabudnuteľného jedla!
Ako na to?
1. Najprv pripravte babas. Mlieko zohrejte na 36,5 °C, potom vmiešajte lyžicu múky, cukor a droždie, aby ste vytvorili tzv "predcesto". Prikryte ho vlhkou utierkou a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 30 minút.
2. Zvyšnú múku a mlieko dajte do misky so soľou, pridajte predcesto a pomaly miešajte mixérom. Postupne pridávajte vajcia a rozpustené maslo, kým nevznikne konzistentná zmes.
3. Cesto šľahajte pri plnej rýchlosti 30 sekúnd. Formičky vymastite, do polovice naplňte cestom, prikryte potravinovou fóliou a nechajte kysnúť ďalších 45 minút.
4. Babas pečte vo vyhriatej rúre 20 minút pri 180C.
5. Medzitým si pripravte sirup. Cukor, vodu a korenie priveďte do varu, odstavte z ohňa a pridajte rum.
6. Babas namočte do sirupu. Podávajte so šľahačkou. Dobrú chuť!
Poznámka: formičky na babas sa podobajú našim formičkám na muffiny.