Neskoré raňajky, obed so sebou alebo teplá večera? Stavte na slaný koláč šmrncnutý Francúzskom!
Ako na to:
Cesto: všetky suroviny spolu vymieste do hladka a vyvaľkajte približne na veľkosť formy. Zarovnajte okraje. Následne cesto popichajte vidličkou a pečte asi 20 minút na 200 stupňoch.
Tip: V prípade, že máte naozaj málo času, použite lístkové cesto.
Plnka: kým je cesto v rúre, zmiešajte všetky suroviny na plnku a odložte ju bokom. V toto bode si premyslite, aký quiche chcete. Sušené paradajky, olivy a bazalka? Restovaná cibuľa so slaninou? Brokolica? Alebo vám ostal zeler a mleté mäso? Vyberte si, na čo máte chuť, orestujte cibuľu a následne aj suroviny, ktoré chcete použiť. Dochuťte soľou, korením či bylinkami podľa chuti.
Po 20 minútach vyberte cesto z rúry a pripravenú plnku naneste až po jeho horné okraje. Poprášte povrch postrúhaným syrom. Opatrne vložte späť do rúry a pečte na 180 stupňov ešte približne 25 minút.
Tip: lahodný quiche si môžete vychutnať teplý, ale aj studený. Pridajte čerstvý zeleninový šalát s orieškami a chutná večera je hotová!