Pripravte si originálnu večeru po FRANCÚZSKY! Na chuť lahodného QUICHE nebudete vedieť zabudnúť

Neskoré raňajky, obed so sebou alebo teplá večera? Stavte na slaný koláč šmrncnutý Francúzskom!
  • Galéria3
  • Zdroj: Getty/from_my_point_of_view

Neskoré raňajky, obed so sebou alebo teplá večera? Stavte na slaný koláč šmrncnutý Francúzskom!

Fotogaléria

Ako na to:

Cesto: všetky suroviny spolu vymieste do hladka a vyvaľkajte približne na veľkosť formy. Zarovnajte okraje. Následne cesto popichajte vidličkou a pečte asi 20 minút na 200 stupňoch.

Tip: V prípade, že máte naozaj málo času, použite lístkové cesto.

Plnka: kým je cesto v rúre, zmiešajte všetky suroviny na plnku a odložte ju bokom. V toto bode si premyslite, aký quiche chcete. Sušené paradajky, olivy a bazalka? Restovaná cibuľa so slaninou? Brokolica? Alebo vám ostal zeler a mleté mäso? Vyberte si, na čo máte chuť, orestujte cibuľu a následne aj suroviny, ktoré chcete použiť. Dochuťte soľou, korením či bylinkami podľa chuti.

Brutálne chutná pizza len za 10 minút: Takto JEDNODUCHO si ju viete pripraviť DOMA! Zobraziť článok

Po 20 minútach vyberte cesto z rúry a pripravenú plnku naneste až po jeho horné okraje. Poprášte povrch postrúhaným syrom. Opatrne vložte späť do rúry a pečte na 180 stupňov ešte približne 25 minút. 

Tip: lahodný quiche si môžete vychutnať teplý, ale aj studený. Pridajte čerstvý zeleninový šalát s orieškami a chutná večera je hotová!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});