Sú potraviny, ktoré do mrazničky NEPATRIA, inak si zbytočne urobíte škodu a OHROZÍTE svoje zdravie: Pozrite sa na zoznam!

Nie všetko jedlé sa môže skladovať v mrazničke. Pri niektorých surovinách a jedlách to môže byť až škodlivé pre zdravie.

Nie všetko jedlé sa môže skladovať v mrazničke. Pri niektorých surovinách a jedlách to môže byť až škodlivé pre zdravie.

Fotogaléria

Čo neskladovať v mrazničke? 

Ani bohatá úroda zo záhrady by nemala celá končiť v mrazničke, kde sa väčšinou znehodnotí. Nevhodná je v prvom rade listová zelenina (šalát, kel, špenát...), pretože chlad škodí jej bunkovým stenám zeleniny. Listy sa vplyvom mrazu môžu zmeniť z chrumkavých na pastovité a priesvitné.

Dávka TEJTO ZELENINY vás v zime udrží zdravých: 7 sezónnych druhov, ktoré by ste mali jesť! Zobraziť článok

V druhom rade je to surová zelenina s vyšším obsahom vody (uhorka, paradajky, cuketa ), po rozmrazení z nich ostane kaša bez chuti. Z ovocia potom zabudnite na jablká, avokádo, melóny a citrusové ovocie. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});