NAJIDEÁLNEJŠIE športové aktivity po 50-ke: Dámy, spomalíte starnutie a tú POSTAVU vám budú závidieť aj mladšie ročníky!

Z každej strany asi počúvate, že treba ostať v pohybe. Pravidelné prechádzky sú nutným minimom, záhradkárčenie príjemným zlepšením, ale ...

Z každej strany asi počúvate, že treba ostať v pohybe. Pravidelné prechádzky sú nutným minimom, záhradkárčenie príjemným zlepšením, ale účinná pomoc prichádza až s cvičením.

Fotogaléria

Plávanie

Celoročná aktivita, ktorá nemá vekové ohraničenie. Chráni kosti a kĺby, posilňuje svaly a efektívne spaľuje (väčšinou nežiaduce) tuky. Plávaním si udržiavate vo forme aj dôležitý kardiovaskulárny systém. Je vhodné najmä  pre ľudí s nadváhou, lebo voda pomáha telo nadľahčovať.

Karolína Balážiková Dubčáková
Je mi ľúto mladých talentov, o ktoré slovenské plávanie prišlo počas pandémie, hovorí diaľkoplavkyňa Karolína Balážiková Dubčáková Zobraziť článok

Cvičenie vo vode

Vo vode ešte chvíľu ostaneme. Komu sa nechce plávať ako rybke v akváriu z jedného konca na druhý, ten sa môže rozhýbať takmer na mieste. Aquafitness posilní svaly a kĺby, a zvyšuje celkovú vytrvalosť tela.

Súčasťou sú rôzne nenáročné tréningové pomôcky. Väčšinou sa cvičí na skupinových hodinách, pri ktorých môžu okrem dobrého pocitu z pohybu vzniknúť aj nové priateľstvá.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});