Výživné, ĽAHUČKÉ a chutné! Spestrite si januárový jedálniček 3 skvelými šalátmi: Tieto budete zbožňovať

Po prepychovom jedle vianočných sviatkov pravdepodobne túžite po čerstvých, ľahkých jedlách. Tieto šaláty plnia účel!
  • Galéria6
  • Zdroj: Getty/Foxys_forest_manufacture

Po prepychovom jedle vianočných sviatkov pravdepodobne túžite po čerstvých, ľahkých jedlách. Tieto šaláty plnia účel!

Fotogaléria

Reďkovkový šalát s údeným pstruhom (môžete nahradiť inou rybou)

Šalát ako stvorený na večeru. Obsahuje pomerne veľké množstvo bielkovín, vďaka čomu nepôjdete spať hladná.

Energia na porciu: 615 kcal, sacharidy: 16 g, bielkoviny: 27 g, tuky: 50 g

Čo potrebujete:

  • ľadový šalát
  • 250 g čiernej reďkovky
  • 150 g červenej reďkovky (prípadne bielej reďkovky)
  • soľ
  • ½ hrušku (asi 200 g)
  • 1 lyžice citrónovej šťavy
  • 125 g sladkej smotany
  • 2½ lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • ½ lyžice cukru
  • čerstvo namleté ​​čierne korenie
  • 3 vajcia
  • 100 g údeného pstruha Gram
  • ½ lyžice sezamu

Aj obyčajná omeleta môže byť omnoho chutnejšia: Inšpirujte sa týmto skvelým nápadom! Zobraziť článok

Ako na to:

Oba druhy reďkovky očistite pod tečúcou vodou (šupka môže zostať), potom ich nakrájajte na tenké plátky. Osoľte, zamiešajte s hlávkovým šalátom a nechajte asi 10 minút odstáť.

Hrušku nakrájajte na tenké plátky alebo mesiačiky a ihneď zmiešajte s citrónovou šťavou. Zmiešajte smotanu, olej, ocot, cukor, 2 štipky soli a korenia. Vajcia varte asi 7 minút. Krátko opláchnite v studenej vode a ošúpte.

Filet z pstruha rozdeľte na menšie kúsky. Na panvici bez tuku opražte sezamové semienka so zarovnanou lyžičkou soli a následne ich rozdrvte v mažiari. Na dva taniere rozdeľte reďkovku so šalátom, hrušku a smotanovú omáčku. Vajcia prekrojte a pridajte do šalátu spolu so pstruhom. Posypte sezamovou soľou. Dobrú chuť!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});