Zafarbenie zubov sa dá odstrániť aj bez chemikálií: Využite tieto prírodné metódy a z vášho zvodného úsmevu budú všetci paf!

Káva, čaj, červené víno, cigaretový dym, ale aj niektoré koreniny a ovocie zanechávajú na zuboch žlté zvyšky, ktoré oberajú úsmev o jeho ...

Káva, čaj, červené víno, cigaretový dym, ale aj niektoré koreniny a ovocie zanechávajú na zuboch žlté zvyšky, ktoré oberajú úsmev o jeho žiarivosť.

Fotogaléria

Zubný olej pre zdravý a biely úsmev 

Pri ajurvédskom oil pullingu sa ústa vyplachujú pol lyžičkou zubného oleja alebo kokosového oleja aspoň päť minút. Účinok? Zubný olej pôsobí antibakteriálne a zabraňuje hromadeniu farbiacich baktérií a povlaku na zuboch. Po opláchnutí zubov olej neprehĺtajte!

Ľudí v najlepších rokoch sme sa pýtali: Čo by ste odkázali dnešným mladým? Odpovede dojímajú a inšpirujú zároveň Zobraziť článok

Červené pery = biele zuby

Ak chcete rýchlo oklamať žlté sfarbenie, môžete použiť jednoduchý trik s teóriou farieb. Jednoducho naneste svetlý modrastý rúž a usmejte sa.

Modrá je kontrastná farba k žltej a robí zuby jasnejšie. Na druhej strane by ste sa mali držať ďalej od oranžových alebo medených rúžov. Vďaka nim pôsobia zuby omnoho žltšie.

Dentálna hygiena

Najlepším spôsobom, ako získať čisté a biele zuby, je profesionálna ústna hygiena. Všetky nánosy sú odborne odstránené 1-2 x ročne a bez akýchkoľvek rizík

„Z každého jedla a pitia nám zostávajú zvyšky na zuboch a medzi nimi. Ak si ich večer pred spaním dôkladne odstránime dôslednou domácou dentálnou hygienou, chránime si stav zubov, peňaženku aj ďalšie orgány tela. Nie vždy však na to máme čas, chuť, energiu, trpezlivosť… Aj preto ku mne niektorí pacienti chodia každé tri mesiace, dentálnu hygienu berú ako výbornú prevenciu zdravotných problémov a ja sa pod to podpisujem,“ dopĺňa dentálna hygienička Ľubica Thierová, Dipl.d.h., z kliniky Dr. Martin.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});