Skvelý vynález je tá chladnička. Predlžuje čerstvosť a trvanlivosť našich potravín. Ale rovno si povedzme, že sa nehodí pre každú, lebo jej to skôr uškodí.
Poniektorí do chladničky dávajú aj cibuľu a cesnak. Pokiaľ vám ostane z receptu alebo prípravy zdravého cibuľového chleba časť cibule, tak na krátke uskladnenie dobre, ale na dlhodobé nikdy. Oba druhy strácajú tvrdosť a primárnu vôňu.
Tip: Vedeli ste, že ak dáte cibuľu na chvíľu do chladničky, tak nebude počas krájania štípať v očiach?
Kúpili ste si listy bazalky? Tak ich nechajte vonku, pretože v chlade sčernejú a stratia vôňu, alebo v horšom prípade preberú vôňu iného jedla z chladničky. Jej lístky v chladničke sčernejú, no vybledne aj ich jemná vôňa. Namiesto toho absorbuje kyticu jedla v chladničke.
Do chladničky je zbytočné dávať aj med. Uzatvorený sa pri izbovej teplote nepokazí. V chlade len zbytočne skryštalizuje a do tekutého stavu ho budete dávať napr. v teplom vodnom kúpeli. Pokračovanie na ďalšej strane.