O nášho každodenného verného pomocníka v kuchyni sa treba aj náležite postarať. Časté zohrievanie vody nie je úplne bez následkov na praktickom spotrebiči.
Veľa ľudí nedá dopustiť na prevarenie octu. Je to ale pomerne zapáchajúca metóda, a nie každému sa do nej chce ísť (napríklad vo firemnej kuchynke bez okien). Našťastie ocot nie je jediná látka, ktorou sa dá účinne bojovať proti vodnému kameňu.
Predstavujeme vám troch ďalších čistiacich pomocníkov:
Kyselina citrónová – pridajte dve lyžice kyseliny citrónovej na pol litra vody a zmes prevarte, potom nechajte odstáť cca 20 minút. Všetko vylejte, a ešte raz kanvicu prevarte len čistou vodou. Potom ju môžete používať už bez nežiaducich usadenín. Všetko prebehne bez nepríjemného zápachu.
Citrónová šťava – stačí len 30 ml šťavy, ktorú treba vyvariť v pol litri vody. Následne nechajte vodu vychladnúť v kanvici, pretože vodný kameň sa bude ďalej rozpúšťať. Potom pridajte ešte jedno prevarenie čistou vodou, a spotrebič je zvnútra ako nový.
Pokračovanie na ďalšej strane.