Chcete potešiť chuťové poháriky? Silvestrovské cesnačky budete zbožňovať vy, aj vaša rodina!

Je tu posledný deň v roku a na stole nemôžu chýbať dobroty. O tejto cesnačke budete básniť. Vyskúšajte!
  • Galéria3
  • Zdroj: Júlia Rašlová, Fitshaker.sk

Je tu posledný deň v roku a na stole nemôžu chýbať dobroty. O tejto cesnačke budete básniť. Vyskúšajte!

Fotogaléria

Ako postupovať?

1. Polovicu mlieka zohrejeme, pridáme cukor, kvasnice a urobíme kvások.
2. Do misy vysypeme hladkú múku, pridáme polohrubú múku, olej, soľ a vajíčko.
3. Vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
4. Zemiaky spolu s kváskom pridáme k múke a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. 
5. Zatiaľ si ošúpeme cesnak, ktorý pridáme roztlačený k zmäknutému maslu a dobre premiešame. Ochutíme soľou.
6. Keď je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na štyri časti.

7. Každú časť rozvaľkáme, potrieme rozmiešaným maslom s cesnakom a poukladáme plnku. 
8. Každú časť cesta zrolujeme do rolády a nožom krájame na trojuholníky.
9. Nakrájané trojuholníky ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie.
10. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.
11. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme cca 30 minút.

Výživové hodnoty na 1 ks:

Kalorická hodnota

Tuky

Sacharidy

Bielkoviny

Vláknina

456 kJ

108 kcal

5 g

11 g

4 g

1 g

Club Sandwich
Čo so zvyškami kuracieho mäsa? Pripravte si legendárny sendvič s chutnou zmesou ingrediencií - oblížete si všetky prsty! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:

Zdroj: Fitshaker.sk

Odporúčame z TIVI.sk
 
});