Je tu posledný deň v roku a na stole nemôžu chýbať dobroty. O tejto cesnačke budete básniť. Vyskúšajte!
Ako postupovať?
1. Polovicu mlieka zohrejeme, pridáme cukor, kvasnice a urobíme kvások.
2. Do misy vysypeme hladkú múku, pridáme polohrubú múku, olej, soľ a vajíčko.
3. Vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
4. Zemiaky spolu s kváskom pridáme k múke a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť.
5. Zatiaľ si ošúpeme cesnak, ktorý pridáme roztlačený k zmäknutému maslu a dobre premiešame. Ochutíme soľou.
6. Keď je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na štyri časti.
7. Každú časť rozvaľkáme, potrieme rozmiešaným maslom s cesnakom a poukladáme plnku.
8. Každú časť cesta zrolujeme do rolády a nožom krájame na trojuholníky.
9. Nakrájané trojuholníky ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie.
10. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.
11. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme cca 30 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorická hodnota |
Tuky |
Sacharidy |
Bielkoviny |
Vláknina |
456 kJ 108 kcal |
5 g |
11 g |
4 g |
1 g |
Zdroj: Fitshaker.sk