Mikrovlnná rúra sa v úlohe skladného pomocníka nachádza v každej modernej kuchyni. Jej používanie je jednouché, ale má svoje pravidlá, ktoré by ste mali poznať.
Fotogaléria
Husté omáčky
Teplo a para vznikajúce pri ohreve ťažko unikajú cez hustú omáčku a hromadia sa až do vyprsknutia priamo na vnútorné steny prístroja. To je ten lepší prípad. Keď omáčka exploduje, môže vám spôsobiť až popáleniny. Napríklad takú paradajkovú preto radšej zohrejte v hrnci alebo panvici na miernom ohni. Miešaním ju zbavíte nahromadenej pary.
Zemiaky
Tie môžu obsahovať baktériu Clostridium botulinum (produkujúcu neurotoxín botulotoxín – spôsobuje ochrnutie svalov), ktorá sa pri nesprávnom skladovaní môže ľahko rozmnožiť, a konzumácia takých zemiakov môže byť veľmi nebezpečná. Zvyšky preto radšej ohrejte v plynovej/elektrickej rúre. Pokračovanie na ďalšej strane.