Neviete odolať vôni a chuti pečených gaštanov? OSVEDČENÝ TIP, ako si ich urobíte lacnejšie a jednoduchšie doma

Nemusíte kupovať na vianočných trhoch. Chutne (a hlavne lacnejšie) si ich viete pripraviť vo vlastnej plynovej rúre.

Nemusíte kupovať na vianočných trhoch. Chutne (a hlavne lacnejšie) si ich viete pripraviť vo vlastnej plynovej rúre.

Fotogaléria

Teplá pečená dobrota neodmysliteľne patrí k neskorej jeseni a zime. Tak prečo sa trápiť zbytočným čakaním? Základom je zohnať čerstvé a nečervivé plody, ktoré si s našou pomocou pripravíte tak, že ľahko odstránite šupku, a rodina vás bude ešte dlho chváliť za pripravenú pochúťku. Celý postup je jednoduchý.

Nemusíte ani zapínať rúru!
Keď žena nie je doma: Nepečené sušienky s arašidovým maslom zvládne každý chlap Zobraziť článok

Pretriedené gaštany na úvod umyte, a nechajte namočené vo vhodnej nádobe niekoľko hodín. Pokojne aj z noci na ráno, nič sa im nestane.

Tvrdá šupka tak zmäkne, a ľahšie ju narežete do písmena X na ich vypuklej strane. Nožom sa nebojte ísť do maximálnej šírky, do hĺbky zarežte aj cca pol centimetra.

Ilustračná fotografia
Tradičné jedlá trochu inak: Aha, ako pripravili vanilkový puding a šunkovú rolku majstri kuchári. Pozor, bude to OSTRÉ! Zobraziť článok

Počas prípravy si zatiaľ nechajte predhriať rúru. Plech vysteľte papierom na pečenie, kam budete ukladať narezané gaštany.

Pred vloženým do rúry ich môžete ešte pofŕkať vodou, resp. to môžete zopakovať 2-3x počas samotného pečenia, aby sa veľmi nevysušili. Pokračovanie na ďalšej strane.  

Ivana Gáborík, tekvicové krupoto
Tejto dobrote nebudete vedieť odolať: Chutné a výživné tekvicové krupoto od Ivany Gáborík Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});