Štúdia odhalila, ako budú muži randiť v roku 2023: Staré zaužívané KLIŠÉ sa vytráca, toto všetko sa mení

Zoznamovacia aplikácia Bumble urobila štúdiu, ktorej výsledky poukazujú na zmeny v správaní mužov. „Moderná maskulinita“ je pojem, ktorý ...
  • Zdroj: Getty/svetikd

Zoznamovacia aplikácia Bumble urobila štúdiu, ktorej výsledky poukazujú na zmeny v správaní mužov. „Moderná maskulinita“ je pojem, ktorý sa v súčasnosti objavuje čoraz viac. O čom je táto nová rodová rola?

Neistoty a pochybnosti v zoznamovaní

To, že s neistotou a pochybnosťami bojujú len ženy, je ďalšie klišé, ktoré moderná mužnosť hádže cez palubu. Muži tiež pociťujú istú časovú tieseň pri zoznamovaní, nenachádzajú si včas tú správnu partnerku, musia bojovať s nereálnymi telesnými ideálmi či trpieť nedostatkom vzorov pre zdravé vzťahy.

Zatiaľ čo hnutia za duševné zdravie a telesnú pozitivitu zaznamenali v posledných rokoch veľký rozmach, najmä medzi ženami, u mužov sú tieto oblasti stále zanedbávané.

Pre TIETO tri znamenia bude zima obzvlášť vzrušujúca: LÁSKA na nich číha na každom kroku! Zobraziť článok

Aj keď v súčasnosti existuje čoraz viac účtov duševného zdravia a pozitívneho imidžu na sociálnych sieťach (ktoré sa už nezameriavajú len na ženy, ale do svojich pozorovaní a rád zahŕňajú všetky pohlavia), stále je čo zlepšovať.

Zmena si vyžaduje čas, a preto nový obraz mužnosti nemôže vzniknúť zo dňa na deň. Ale v modernom svete sa zmeny dejú rýchlejšie ako kedykoľvek predtým.

Od rozprávania sa o pocitoch v mužských priateľstvách cez spochybňovanie tradičných stereotypov až po viac rodičovskej dovolenky, moderná (nie toxická!!!) maskulinita, nás môže ako spoločnosť len a len posunúť. Dopredu.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});