Vedci odhalili tajomstvo úspešných vzťahov: Viete si predstaviť, že by ste robili TOTO? V zmysle zachovania lásky by ste mali!

Ak chcete zostať spokojní v dlhodobom romantickom vzťahu, zaspomínajte si. Pripravte sa však na to, že ľahké to nebude.
  • Zdroj: Getty/gilaxia

Ak chcete zostať spokojní v dlhodobom romantickom vzťahu, zaspomínajte si. Pripravte sa však na to, že ľahké to nebude.

Nostalgia možno pôsobí v dobe rýchleho pokroku trochu nepatričné, výskumy uverejnené na Psychology Today však hovoria, že na nej niečo je! 

Romantická nostalgia je dvojsečná zbraň, jedno je však isté. Spomínanie na krásne chvíle strávené s vaším partnerom vám skreslí pohľad na súčasný stav vzťahu. A žiaľ, nemusí to byť len k lepšiemu. Účastníci štúdie sa podrobili rôznym testom, ktoré potvrdili, že nostalgia a pekné spomienky nás robia vo vzťahu oddanejšími a spokojnejšími.

Ak ste pre lásku odpísali rodinu či priateľov, môžete mať problém: Takýmto vzťahom mnohé RISKUJETE, pozor, aby vás nezničil! Zobraziť článok

V jednej z úloh si mala polovica účastníkov vybaviť spomienku na chvíle s partnerom, po ktorej sentimentálne túži. Tá druhá polovica spomínala na ľubovoľný zážitok. Preukázalo sa, že prvá skupina sa následne cítila so svojim partnerom viac previazaná.

Podobných testov sa samozrejme odohralo viac. Po dôkazy však netreba vždy chodiť k vedcom a ich štúdiám. Stačí sa pozrieť na páry, ktoré sú spolu roky a napriek tomu sú spokojné. Ešte stále sa spolu smejú a držia sa za ruky...

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});