Pozor na nebezpečné raňajkové trendy: Niektoré obľúbené potraviny môžu zvyšovať riziko demencie!

Roky počúvame, že dobré raňajky sú základom úspešného dňa. Slovo dobré by sme radšej vymenili za slovo zdravé, nakoľko majú veľký vplyv ...

Roky počúvame, že dobré raňajky sú základom úspešného dňa. Slovo "dobré" by sme radšej vymenili za slovo "zdravé", nakoľko majú veľký vplyv na náš nervový systém.

Fotogaléria

Nasýtené tuky

Tie sa nachádzajú v mnohých potravinách, napr. mäso, mliečne výrobky s vysokým obsahom tuku, ale aj v koláčoch. Známe zdroje nasýtených tukov sú palmový olej a kokosový olej. Ich nadmerná konzumácia môže zvýšiť hladinu (zlého) LDL-cholesterolu a časom viesť k ateroskleróze a kardiovaskulárnym problémom.

Čo by (ne)mali obsahovať ZDRAVÉ raňajky? Ak chcete konečne schudnúť, tieto fakty musíte poznať! Zobraziť článok

* Demencia je získané chorobné oslabenie rozumových schopností. Označuje duševnú poruchu, ktorá je charakterizovaná úbytkom kognitívnych funkcií. Vo väčšine prípadov je najprv postihnutá pamäť. Postupne sa rozvíja porucha logického uvažovania, exekutívnych funkcií, orientácie, až dochádza k ťažkému úbytku intelektu. Postihnuté ale sú aj nekognitívne funkcie. (zdroj: wikipédia)

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});