S prvými vráskami dokážete spoľahlivo zatočiť: Pozrite sa, čo obsahuje kozmetika žien, ktoré oddialili starnutie!

Vrásky sú prirodzenou súčasťou starnutia. Užite si ich s gráciou, pričom sa nezabudnite o svoju pleť postarať ako kráľovná!

Vrásky sú prirodzenou súčasťou starnutia. Užite si ich s gráciou, pričom sa nezabudnite o svoju pleť postarať ako kráľovná!

Fotogaléria

Niacinamid, forma vitamínu B3, má dlhý zoznam výhod. Spolupracuje s prirodzenou chémiou pokožky pri obnove lipidovej vrstvy, posilňuje kožnú bariéru, minimalizuje vzhľad pórov, zlepšuje textúru a zabraňuje poškodeniu UV žiarením a zápalom. Neodporúča sa kombinovať s vitamínom C.

Polyhydroxykyseliny sú vo vode rozpustné kyseliny a v podstate pracujú ako AHA kyseliny. No ich väčšie molekuly nepreniknú tak hlboko do pokožky. To oceníte najmä ak máte senzitívnu pleť. Znižuje totiž možnosť podráždenia a fotosenzitivity pleti.

Uistite sa, že používate opaľovací krém bez ohľadu na ročné obdobie.
Najdrahší krém na svete je vám nanič, ak o svojej pleti neviete TOTO! 7 geniálnych tipov, aby žiarila Zobraziť článok

Majú tiež schopnosť bojovať proti glykácii, ku ktorej dochádza, keď sa natrávený cukor naviaže na kolagén vo vašej pokožke a potenciálne ho oslabí.

Retinol patrí medzi najobľúbenejšie formy vitamínu A, ktorý pomáha zjemňovať drobné vrásky, zlepšuje textúru pokožky, znižuje pigmentáciu a uvoľňuje póry, čím pomáha predchádzať vyrážkam.

Slnečné svetlo môže znížiť jeho účinnosť, takže je vhodné používať ho v noci a konzistentne – trvá asi 12 týždňov, kým sa ukážu prvé výsledky. Ak s retinolom začínate, používajte ho raz za týždeň a v nižšej koncentrácii, pretože môže spôsobovať podráždenie. 

Neodporúča sa kombinovať ho s AHA kyselinami a vitamínom C.

Okrem toho môžete svojej pleti dopriať olej z hroznových semien, kofeín, ženšen, vitamín C (v správnych kombináciách), kyselinu hyalurónovú alebo peptidy.

O kyseline hyalurónovej a peptidoch sa viac dočítate TU.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});