Sebaľútosť, hejt, zosmiešňovanie: 3 typy TOXICKÝCH užívateľov, ktorí vám na sociálnych sieťach ničia život: Máte ich medzi priateľmi?

Kyberšikana, ponižovanie, nenávisť a dezinformácie sa stali štandardom online sveta. Ocitli ste sa už aj vy pod paľbou neprajných užívateľov ...

Kyberšikana, ponižovanie, nenávisť a dezinformácie sa stali štandardom online sveta. Ocitli ste sa už aj vy pod paľbou neprajných užívateľov sociálnych médií?

Fotogaléria

Nenávistné komentáre sa objavujú aj pod naoko neškodnými, pozitívne ladenými postmi a fotografiami. Že ako je to možné? Pretože sociálne siete sú jedným veľkým javiskom a nie všetci dostávajú šancu predviesť sa v realite.

Christina Aguilera
Ostrý hejt na profile Christiny Aguilery: Toto fanúšikovia odkazujú "prerobenej" speváčke Zobraziť článok

Pod pozitívnymi a osobnými príspevkami na sociálnych sieťach sa podľa Psychology Today v zásade opakujú tri typy „toxických online osobností“. Jedným z nich je humorista. Snaží sa na seba upútať pozornosť tak, že si z vás jednoducho urobí srandu. Sarkazmus, satira a urážky sú cesta, ako si získa priazeň a publikum. Nadýchnite sa a hlavne to neberte osobne. 

Elsa Hosk
Má takto vyzerať ideál ženskej krásy? Else Hosk vyčítajú, že je príliš chudá! Zobraziť článok

Ďalším typom je osoba so syndrómom „hlavnej postavy“. Nie je to žiadna oficiálna diagnóza, no vyskytuje sa často. Napísali ste niečo pekné o sebe alebo o svojom zážitku? To je problém. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});