Sebaľútosť, hejt, zosmiešňovanie: 3 typy TOXICKÝCH užívateľov, ktorí vám na sociálnych sieťach ničia život: Máte ich medzi priateľmi?

Kyberšikana, ponižovanie, nenávisť a dezinformácie sa stali štandardom online sveta. Ocitli ste sa už aj vy pod paľbou neprajných užívateľov ...

Kyberšikana, ponižovanie, nenávisť a dezinformácie sa stali štandardom online sveta. Ocitli ste sa už aj vy pod paľbou neprajných užívateľov sociálnych médií?

Fotogaléria

Sociálne siete totiž u niektorých užívateľov vzbudili dojem, že svet sa točí len okolo nich. Nedokážu oceniť radosti ani úspechy ostatných a snažia sa ich potlačiť. Majú dojem, že tak získajú späť svoju hlavnú rolu. Tá však nikdy neexistovala.

Kristína Kövešová
Kristína Kövešová uverejnila foto s priznaním: Toto ale určite nečakala, prišla studená sprcha... Zobraziť článok

Poslednou skupinou sú zahorknutí jedinci, ktorí žijú zo sebaľútosti. Preperú v komentároch svoju osobnú bielizeň a všetky životné krivdy (za nič si samozrejme nemôžu sami) a dúfajú, že získajú sympatie a pozornosť. Necíťte sa zle. Nemôžete za ich osud ani útrapy, všetkých na svete nezachránite.

Uvedomte si, že užívatelia šíriaci neznášanlivosť často nemieria priamo na vás. Jednoducho využili váš post alebo komentár k tomu, aby sa zviditeľnili a získali uznanie.

Keď váš príspevok prestane byť aktuálny alebo populárny, toxické osobnosti sa jednoducho presunú k niekomu inému, koho môžu ponižovať alebo nenávidieť. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});