Ten, ktorý naučil svet snívať: Najvýznamnejšieho umelca doby pripravila o život hlúpa náhoda. Tento moment sa stal Morriconemu osudným

Zvuk amerického západu, to je Ennio Morricone, gigant vo svete hudby, ktorého dielo sa nesie vo viac ako 500 filmoch.

Zvuk amerického západu, to je Ennio Morricone, gigant vo svete hudby, ktorého dielo sa nesie vo viac ako 500 filmoch.

Fotogaléria

Zaslúžený úspech

Pozornosť venovaná detailom sa vyplatila. V rokoch 1979 až 2001 bol Morricone nominovaný na šesť Oscarov a v roku 2007 mu bol udelený čestný Oscar za celoživotné dielo.

Pripomeňte si slávneho umelca v galérii.

V roku 2016 získal Oscara za najlepšiu hudbu k filmu Quentina Tarantina Osem hrozných (The Hateful Eight).

"Chápem a viem, že film patrí režisérovi," vyhlásil. "Takže ho nasledujem. Mojou úlohou je vyšpecifikovanie toho, čo postavy vo filme cítia…"

Ennio Morricone je považovaný za jedného z najvšestrannejších a najvplyvnejších tvorcov hudby pre modernú kinematografiu.

Komponoval melodické sprievody komédií, thrillerov či historických drám významných režisérov, vrátane Bernarda Bertolucciho, Piera Paola Pasoliniho, Terrencea Malicka, Rolanda Joffého, Briana De Palmu, či Quentina Tarantina.

Už 19. decembra zaznejú v pražskej O2 aréne ikonické filmové melódie Maestra Morriconeho pod dirigentskou taktovkou jeho syna Andreu.

Program budú sprevádzať doposiaľ nepublikované zábery ako aj scény z najslávnejších filmov a veľkolepé svetelné efekty. Spolu so symfonickým orchestrom a speváckym zborom vystúpia sólisti, s ktorými Morricone mnohé roky osobne spolupracoval.

Pripomeňte si slávneho umelca v galérii.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});