Od smrti Freddieho Mercuryho ubehlo 31 rokov: Ubolený, bez kontroly nad vlastným telom. Smutné fakty o konci legendy sa nečítajú ľahko

Freddie Mercury (†45) je dodnes považovaný za najlepšieho speváka v histórii, ktorý svojím imidžom a nevídaným talentom zbúral bariéry ...

Freddie Mercury (†45) je dodnes považovaný za najlepšieho speváka v histórii, ktorý svojím imidžom a nevídaným talentom zbúral bariéry a otriasol bežnými konvenciami rockového frontmana.

Fotogaléria

24. november 1991. Freddie Mercury, vlastným menom Farrokh Bulsara, zomiera vo svojom londýnskom dome v Garden Lodge. V tichosti, v prítomnosti svojich blízkych priateľov iba deň potom, čo oficiálne priznal pravdu o svojom zdravotnom stave:

"Po obrovských dohadoch v tlači chcem potvrdiť, že som bol pozitívne testovaný na HIV a mám AIDS. Cítil som, že je správne udržať tieto informácie v tajnosti, aby som ochránil súkromie ľudí, ktorých milujem. Teraz však prišiel čas, aby sa moji priatelia a fanúšikovia po celom svete dozvedeli pravdu. Moje súkromie bolo pre mňa vždy veľmi dôležité. Aj preto som známy práve pre nedostatok rozhovorov. Prosím, pochopte, že v tomto zmysle budem pokračovať," stálo vo vyhlásení.

O smutnom konci lídra kapely Queen existuje niekoľko svedectiev. Bol statočný, no priveľmi krehký, ubolený, bez kontroly nad vlastným telom. Elton John na chvíle strávené pri jeho lôžku spomína takto: "Nedokázal sa zdvihnúť z postele, strácal zrak, jeho telo pokrývali lézie, ale predsa to bol ten istý Fred..."

1991: ťažko chorý Freddie Mercury odprevádza svojho priateľa Eltona Johna.

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});