"Jej krása je okázalá a exoticky príťažlivá..." Tajomná žena, o ktorej spieva Johnny Depp, sa preslávila v československom filme!

Johnny Depp naďalej predvádza svoj hudobný talent! V najnovšej balade vzdáva hold jednej z najkrajších herečiek všetkých čias a málokto ...

Johnny Depp naďalej predvádza svoj hudobný talent! V najnovšej balade vzdáva hold jednej z najkrajších herečiek všetkých čias a málokto tuší, že je úzko spätá s našimi končinami.

Fotogaléria

Preslávila sa v československom filme Extase z roku 1932 v réžii Gustava Machatého a stala sa celebritou takpovediac „za noc“. V experimentálnom filme hrala niekoľko minút celkom nahá, čo bol prvý – odvážny prípad ženskej nahoty na filmovom plátne. 

Vo väčšine kópií kontroverzné scény vystrihli. Vtedajšia spoločnosť utrpela taký šok, že film odsúdil aj pápež Pius XII. a Adolf Hitler ho zakázal. 

Cena za slávu

Jej hviezda stúpala a bola pripravená dobyť Hollywood. Zahrala si vo filme Tekuté zlato (1940) s Clarkom Gablom alebo v oscarovom filme Samson a Dalila (1949).

Posledný menovaný však kariéru krásnej Lamarr prakticky ukončil. Mala psychické problémy, ktoré ovplyvňovali každý jej krok, dokonca bola pristihnutá pri krádeži. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});