Dokonalá manželka a matka zároveň? Šťastný život nemusí byť mýtus

Vždy sexi a dobre naladená partnerka a zároveň láskavá, starostlivá supermama? Takto sa predstavy o ideálnom živote môžu stať skutočnosťou.

Vždy sexi a dobre naladená partnerka a zároveň láskavá, starostlivá supermama? Takto sa predstavy o ideálnom živote môžu stať skutočnosťou.

Fotogaléria

Zabudnite na dokonalosť

Mnoho krát sa vezieme na vlne povinností pričom väčšinou zabúdame na seba. Honba za dokonalosťou z nás robí mechanické stroje a výsledný efekt je vyčerpanie, stres, úzkosť, či sklamanie, že nie sme dostatočne ocenení.  Preto opustite zabehnutú mantru, že všetko ostatné je dôležitejšie ako "vy" a začnite venovať pozornosť svojim potrebám. Ak chcete totiž dopriať šťastie celej rodine, mali by ste sa v prvom rade postarať o vlastnú spokojnosť.

Začnite myslieť na seba

Možno vám ako prvé napadne: "Áno, ale ja na seba pri množstve povinností nemám čas." Samozrejme žijeme v rýchlej dobe a nároky sú vysoké, ale… Zamyslíte sa na začiatok nad maličkosťami. Čo vám v živote robí radosť? Niekedy postačí pár minút na vypitie teplého čaju na ukľudnenie, alebo relaxáciu, počas ktorej sa budete sústrediť iba na seba. 
Dokážete starostlivosť, ktorú venujete svojej rodine, dopriať aj sebe? Mohli by ste si v rámci rodinného kruhu niektoré povinnosti podeliť? 
Šťastná žena rovná sa šťastný manžel aj deti. Začnite preto maličkosťami a uvidíte aké veľké zázraky sa začnú diať.

Pevné zdravie = viac vzácnych chvíľ s tými, na ktorých záleží

Káva s kamarátkou, rodinná oslava, či romantická prechádzka s partnerom. To všetko prispieva k radosti zo života. O to viac by sme mali dbať o svoje zdravie. Časté virózy, chrípka, ale aj obyčajná nádcha nás oberá o vzácne chvíle s blízkymi, čo sa bezpochyby podpíše aj na našej psychickej pohode. Dbajte preto na zdravú životosprávu, dostatok pohybu a pobytu na čerstvom vzduchu. Nápomocné môžu byť aj vitamíny na imunitu pre deti aj dospelých. Poistite si výnimočné momenty a zdravú stravu doplňte napríklad rodinnými doplnkami výživy ZEREX.

Spokojný život vo dvojici - v hlavnej úlohe serotonín

Tak si to predstavte. Soplík vám už neotravuje život, a viac času pre seba začína žať svoju prvú úrodu v podobe dobrej nálady. Zmenu k lepšiemu si určite všimne aj partner. Keď sa vám totiž stres, napätie a vyčerpanie vytratí z bežného dňa, je veľká pravdepodobnosť, že sa vráti do vzťahu vášeň. Sex už nebude iba povinnosť a chvíle vo dvojici si užijete plnohodnotne. Ak nechcete nechať nič na náhodu, s prírodnými afrodiziakami pôjde všetko ako po masle. Libido oboch nabudia napríklad bylinky ako Maca, Sibírsky ženšen, alebo kotvičník zemný.

Podeľte sa o radosť z maličkostí

Nezabúdajte, šťastný život nie je o vyleštenej domácnosti, počte splnených povinností v rekordnom čase ani ideálnych mierach, či dokonalom mejkape. Je o radosti z maličkostí, o ktoré sa môžete podeliť s tými, ktorých milujete. Preto sa starajte o zdravie, pohodu a vaša predstava o dokonalosti nebude viac iba mýtus.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk