Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Pilatesom k dychberúcemu vyvrcholeniu? Vedci hovoria ÁNO! Skúste to aj vy, dostanete dvojnásobný benefit

Priaznivé účinky cvičenia sú známe po telesnej aj mentálnej stránke. Teraz tureckí sexuológovia objavili aj zlepšenie v sexuálnej rovine.

Priaznivé účinky cvičenia sú známe po telesnej aj mentálnej stránke. Teraz tureckí sexuológovia objavili aj zlepšenie v sexuálnej rovine.

Fotogaléria

Svojou štúdiou preukázali, že hodiny cvičenia pilates by mohli byť „novou liečbou“ pre ženy, ktoré trpia sexuálnymi problémami. Tých má byť až osem z desiatich. Téme sa venoval aj web nydailypaper.com.

Zistilo sa, že cvičenie, ktoré obľubujú celebrity ako Hailey Bieber a Kendall Jenner, zvyšuje túžbu, vzrušenie a orgazmus, keď sa cvičí dvakrát týždenne.

Čo je sexuálna dysfunkcia u žien (FSD)?
Ide o stav, ktorý zahŕňa symptómy ako nedostatok sexuálnej túžby, ťažkosti so vzrušením alebo orgazmom a bolesť počas sexu. Ženy sú diagnostikované s FSD, keď tieto príznaky pretrvávajú vyše šiestich mesiacov vo vyše troch štvrtinách ich sexuálnych kontaktov
.

Urológovia z Sakarya University prijali 36 žien vo veku 20 až 50 rokov, ktoré sexuálne žili najmenej tri mesiace a mali pravidelnú menštruáciu. Všetky dobrovoľníčky trpeli FSD. Každá počas štúdie navštevovala len hodinu pilatesu dvakrát týždenne počas troch mesiacov.

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});