Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Pilatesom k dychberúcemu vyvrcholeniu? Vedci hovoria ÁNO! Skúste to aj vy, dostanete dvojnásobný benefit

Priaznivé účinky cvičenia sú známe po telesnej aj mentálnej stránke. Teraz tureckí sexuológovia objavili aj zlepšenie v sexuálnej rovine.

Priaznivé účinky cvičenia sú známe po telesnej aj mentálnej stránke. Teraz tureckí sexuológovia objavili aj zlepšenie v sexuálnej rovine.

Fotogaléria

Pilates zahŕňa opakované cvičenia na zvýšenie sily, stability a flexibility. Vedci pod vedením doktora Fikreta Halisa uviedli, že „účelom je pomôcť telu lepšie fungovať“ posilnením „dolnej časti trupu“. Pred a po trojmesačnom tréningovom pláne účastníčky vyplnili dotazník o svojom sexuálnom živote a druhý na posúdenie, či sú v depresii.

Výsledky publikované v Journal of Andrology ukazujú, že ich sexuálny život sa dramaticky zlepšil. Ich osobné skóre vzrástlo v priemere z 12 na 95. Skóre pod 26 sa považuje za znak FSD. Úroveň ich túžby sa zlepšila o 136 percent, zatiaľ čo počet orgazmov, ktoré mali, sa zvýšil o 140 percent a ich bolesť pri sexe sa znížila o 116 percent.

Chcete od partnera v sexe VIAC? Potom sa dobre zamyslite, či mu neodopierate ZÁSADNÚ vec, po ktorej lietajú ISKRY! Zobraziť článok

Tureckí odborníci na záver uviedli, že: „Naše zistenia naznačujú potenciál cvičebných programov Pilates na zlepšenie sexuálnej funkcie u žien s FSD a možno poskytujú novú možnosť liečby FSD."

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});