Bolí vás chrbát? Problém môže byť v celkom inej časti tela, TOTO neprehliadnite!

Rozostúpenie brušných svalov (diastáza) je zdravotný problém, ktorý sa najčastejšie skloňuje počas a po tehotenstve. Je však veľkým omylom ...

Rozostúpenie brušných svalov (diastáza) je zdravotný problém, ktorý sa najčastejšie skloňuje "počas" a "po" tehotenstve. Je však veľkým omylom myslieť si, že tento problém sa týka iba čerstvých mamičiek! 

Fotogaléria

Nepríjemný problém v podobe diastázy sa často objavuje u žien po tehotenstve, no je aj častou zdravotnou komplikáciou po operácii brušnej dutiny. Týka sa aktívnych športovcov, aj ľudí s extrémne sedavým spôsobom života.

Podnietiť ju môže obezita, minimum pohybu, nevhodné cvičenie, nesprávna manipulácia so záťažou či neprávne dýchanie.

Čo robiť ak trpíte diastázou?

 Alfou a omegou sú správne každodenné pohybové návyky. Nasleduje správna technika dýchania či rehabilitácia v podobe cvičenia.

Nevládala som vyjsť na druhé poschodie bez toho, aby som sa nespotila.
Príbeh Evy, ktorá schudla 22 kíl: Synovi sa posmievali, že ho porodila SLONICA. Po prebdenej noci som urobila VEC, ktorá stopercentne zafungovala! Zobraziť článok

Naopak, neodporúča sa manipulácia s ťažkými predmetmi či náročné cviky na priame brušné svalstvo. Vhodnejšie je zamerať sa na šikmé brušné svaly, ktoré bude držať diastázu takpovediac „zatvorenú“.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});