V španielskom regióne Extremadura prispievajú ovce v okolí mesta Casar de Cáceres k výrobe jemnej a mierne horkej pochúťky.
Fotogaléria
Ak sa má zjesť do niekoľkých dní, ostrým nožom otvorte vrch syra, ako keby ste z neho sňali vrchnák a odložte ho bez poškodenia, pričom krémové vnútro syra zostane prístupné. Na natieranie na čerstvý alebo jemne opečený chlieb použite nôž s guľatým koncom. Po dokončení nasaďte „veko“ a uložte ho na chladnom mieste.
V roku 1999 bol syru Torta del Casar udelený štatút chráneného pôvodu, ktorý uvádza nielen miesto výroby, ale aj pôvod mlieka z oviec plemien Merino a Entrefina.
Tie majú nízku mliekovú úžitkovosť, a na výrobu 1 kg syra je potrebné mlieko z dvadsiatich oviec. Syr sa predáva v kusoch od hmotnosti 200 do 1100 gramov.