Emotívna spomienka Bekima: Pred 17 rokmi som ešte vedel jazdiť na dvoch kolesách, NIKDY by mi nenapadlo, že sa mi otočí život o 180 stupňov!

Známy slovenský stand-up komik a raper Bekim Aziri je už sedemnásť rokov na invalidnom vozíčku. Stačil jeden zlý moment, a život sa mu ...

Známy slovenský stand-up komik a raper Bekim Aziri je už sedemnásť rokov na invalidnom vozíčku. Stačil jeden zlý moment, a život sa mu otočil naruby.

Fotogaléria

Ako mladý chalan sa rád preháňal na bicykloch, až do nešťastného pádu v roku 2005 (mal 16 rokov) počas bikrosových pretekov. Pri ňom zlomil štvrtý krčný a rozdrvil piaty krčný stavec, ktoré zatlačili na miechu a spôsobili jeho ochrnutie.

undefined
Životy slabozrakých: Ako sa vedia uplatniť, kto im pomáha, a nájdu sa aj zákerní, ktorí im hádžu polená pod nohy? Zobraziť článok

Na minulosť zaspomínal aj na svojom insta profile „Fejsbuk mi dnes pripomenul, že takto 17 rokov dozadu som vedel ešte jazdiť na dvoch kolesách. Bolo to super obdobie a nikdy by som nemenil! NIKDY by mi však nenapadlo, že pri tomto športe sa mi otočí život o 180 stupňov! MINULOSŤ NEZMENÍME, takže nemá moc význam sa pozastavovať nad tým, prečo sa to stalo. Život vieš plnohodnotne žiť aj na štyroch. Spoznáš hodnoty a uvedomíš si, aké krehké je to najcennejšie – ZDRAVIE!"

Bekim ďalej s nadhľadom žije najlepšie ako vie. Má okolo seba rodinu, priateľov, fanúšikov a neposlednom rade aj milujúcu manželku, Lauru.

Ostatným sa snaží ukázať, že život s hendikepom nie je žiadna tragédia. S úsmevom búra všetky predsudky o živote vozíčkara.

Martina Kavalírová s manželom
Rozprávka bez šťastného konca: Ste smrteľne chorý a dostávate 300 eur mesačne, hovorí Martina, ktorá sa stará o manžela s ALS Zobraziť článok

Bekim sa okrem moderovania, účinkovania v stand-upe venuje aj podnikaniu. Je spolumajiteľom fitness centra.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});