Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Už aj JEDEN ORGAZMUS dokáže hotové zázraky: Účinná liečba sexom či masturbáciou!

Pre dokonalý pocit zdravia a šťastia potrebujeme byť fit po fyzickej aj duševnej stránke. A práve tomu druhému vie napomôcť aj sexuálne ...
  • Galéria4
  • Zdroj: Unsplash/Alexander Krivitskiy

Pre dokonalý pocit zdravia a šťastia potrebujeme byť fit po fyzickej aj duševnej stránke. A práve tomu druhému vie napomôcť aj sexuálne vyvrcholenie.

Fotogaléria

Samé dobre viete, že orgazmy sú nielen príjemné, ale aj zdravé. Pri nich sa uvoľňujú hormóny meniace naše mozgové štruktúry. Posilňujú v mozgu neuróny a ich prepojenia. Závery jednej tematickej štúdie z univerzity Rutgers v New Jersey priniesol aj web thehealthy.com.

Priaznivé účinky orgazmu potvrdzujú aj vedecké výskumy. Profesor psychológie Barry R. Komisaruk viedol už viacero štúdií zaoberajúcich sa sexuológiou a sexuálnou terapiou. Najnovšie ho zaujímala téma, ako stimulácia genitálií ovplyvňuje cez miechu a blúdivý nerv samotný mozog.

Kvalitný orgazmus zaručený: V dobre známej pozícii robte rukami tento jeden pohyb! Zobraziť článok

V štúdií, ktorú publikoval The Journal of Sexual Medicine, študoval orgazmy desiatich žien pomocou skenera fMRI. Zistil, že keď je ich telo vzrušené, zvýši sa prietok krvi v oblasti genitálií, aby sa spustila nervová aktivita. To spôsobí, že orgazmus stimuluje viaceré oblasti mozgu, vrátane zmyslových, motorických, prednej kôry a mozgového kmeňa. Pokračovanie na ďalšej strane.    

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});