Smutná správa z Hollywoodu: Oscarová herečka má rakovinu!

Oscarová herečka a aktivista prehovorila o svojej diagnóze s gráciou. Nedovolím, aby ma choroba zastavila, vyhlásila.

Oscarová herečka a aktivista prehovorila o svojej diagnóze s gráciou. Nedovolím, aby ma choroba zastavila, vyhlásila.

Fotogaléria

"Takže, moji drahí priatelia, mám niečo osobné, o čo sa chcem s vami podeliť," napísala v úvode svojho instagramového príspevku hollywoodska superstar a ekologická aktivistka Jane Fonda. "Bol mi diagnostikovaný Non-Hodgkinov lymfóm a začala som s liečbou." Na duchu neklesá, práve naopak, je pripravená pokračovať vo svojej práci aj napriek chemoterapii.

„Ide o dobre liečiteľný typ rakoviny, z ktorého sa 80 % ľudí vylieči, takže mám šťastie," pokračuje herečka, ktorá má vďaka poistke prístup k najlepším lekárom a liečbe. „Uvedomujem si, že som privilegovaná. Takmer každá rodina v Amerike sa musí alebo musela potýkať s rakovinou a príliš veľa z nich nemá prístup ku kvalitnej zdravotnej starostlivosti, ktorú dostávam ja, a to nie je správne.“

undefined
Eve diagnostikovali rakovinu, keď mala 35 rokov: Dávali mi rok, poviem vám, čo mi pomohlo VYHRAŤ Zobraziť článok

Non-Hodgkinov lymfóm je najrozšírenejším druhom zhubného nádoru lymfatického systému. Vzniká, keď sa bunky lymfatického systému (lymfocyty) zmenia na abnormálne. Začína sa v bielych krvinkách, všeobecne v lymfatických uzlinách a lymfatických tkanivách, ktoré sú súčasťou imunitného systému.

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});