Najzákernejšie typy rakoviny? Najnebezpečnejší nádor sa v tele vyvíjajú potichu!

Nezatvárajte oči pred možným problémom. Nevyhýbajte sa preventívnym vyšetreniam zo strachu zo zlého výsledku a nepodliehajte dezinformáciám. ...

Nezatvárajte oči pred možným problémom. Nevyhýbajte sa preventívnym vyšetreniam zo strachu zo zlého výsledku a nepodliehajte dezinformáciám. Milióny ľudí, ktorí boli v súvislosti s rakovinou diagnostikovaní včas, dnes vedú plnohodnotný život. Vyhliadky na uzdravenie sú totiž v súčasnosti lepšie ako kedykoľvek predtým.

Fotogaléria

Je dokázané, že obavy z rakoviny sú založené na nesprávnych či neúplných interpretáciách. Niektoré štúdie dokonca naznačujú, že pacienti, ktorí sú v otázkach svojej diagnózy a liečby kvalitne informovaní – v žiadnom prípade nekonzumujú obsah laickej diskusie na internete – s väčšou pravdepodobnosťou dodržia svoj liečebný plán, vďaka čomu sa z choroby zotavia rýchlejšie ako tí, ktorí správne informácie nemajú.

V žiadnom prípade nechceme túto tému zľahčovať – onkologické ochorenia predstavujú výraznú psychickú záťaž, ktorá aktivizuje strach z neznáma, bolesti, pocity osamelosti, ale aj obavy zo smrti. Čo však aj v prípade tak citlivej témy, akou je rakovina platí, je, že – všetko ide lepšie, ak poznáme fakty. Nestrácajte čas vkladaním kľúčových slov do vyhľadávača a čo najskôr sa objednajte k lekárovi!

Nech vám nasledujúce riadky pomôžu lepšie sa zorientovať v signáloch vášho tela a pomôžu pochopiť nevyhnutnosť onkologickej prevencie.

Rakovina pankreasu
Aliancia Nie rakovine na svojich stránkach upozorňuje predovšetkým na zákernosť rakoviny pankreasu, ktorá sa v začiatkoch takmer nijako neprejavuje. (Doteraz sa nepodarilo vyvinúť žiadny spoľahlivý skríningový test, ktorý by ochorenie dokázal správne a včas identifikovať.)

„Keďže nie sú špecifické prvé symptómy a odborníci pri nich nemyslia aj na pankreas, diagnostika sa tak posúva do pokročilých štádií,“ tvrdí OZ Nie rakovine. Ak už sa objavia nejaké príznaky, väčšinou upozorňujú na ochorenie v pokročilom štádiu.

Najčastejšie ťažkosti, ktoré vedú k diagnostike tohto typu rakoviny, sú bolesti brucha, strata hmotnosti, svrbenie kože, nevoľnosť alebo žlté sfarbenie kože a očných bielok, tmavé sfarbenie moču, svetlé zafarbenie stolice, svrbenie, nevoľnosť, zvracanie, bolesť chrbtice či zväčšenie lymfatických uzlín.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});