Jesť zdravo je in! Nepečený cheesecake podľa Márie Čírovej si zamilujú všetci vegáni.
Speváčka zverejnila recept na svojom Instagrame.
Na korpus potrebujeme:
- 90 g pekanových orechov
- 90 g kešu orechov
- 90 g sušených datlí (namočených 20 minút vo vode)
- 20 g kokosových čipsov
- štipku morskej soli
Na plnku potrebujeme:
- 430 g kešu orechov (namočených 4 hodiny vo vode)
- 160 ml javorového sirupu
- citrónovú šťavu
- 160 ml kokosového oleja (rozpusteného)
- sušené alebo mrazené jahody
- vodu podľa potreby
Príprava korpusu:
Orechy rozmixujeme v kuchynskom robote na jemný prach. Pridáme datle, kokos, soľ a mixujeme, kým sa zmes dokonale nespojí. Hotovú zmes roztlačíme na dno tortovej formy a vložíme do mrazničky.
Príprava plnky:
Kešu rozmixujeme v kuchynskom robote najemno, pridáme javorový sirup, citrónovú šťavu a kokosový olej. Ak by bola zmes príliš tuhá, prilejeme trošku vody. Hotovú rozmixovanú zmes si rozdelíme na dve polovice. Do jednej z nich pridáme ovocie, ktoré krátko predtým rozvaríme s troškou vody.
Vyberieme korpus z mrazničky a plnku rovnomerne nanesieme do formy. Ozdobíme sušenými jahodami. Znova vložíme do mrazničky, ideálne na noc. Podávame studené. Dobrú chuť!