Čírovej cheesecake z mrazničky: Zdravá maškrta bez múky, mlieka a výčitiek!

Jesť zdravo je in! Nepečený cheesecake podľa Márie Čírovej si zamilujú všetci vegáni.
  • Galéria5
  • Zdroj: Istock, Instagram / @mariacirova

Jesť zdravo je in! Nepečený cheesecake podľa Márie Čírovej si zamilujú všetci vegáni.

Fotogaléria

Speváčka zverejnila recept na svojom Instagrame. 

Na korpus potrebujeme:

  • 90 g pekanových orechov 
  • 90 g kešu orechov
  • 90 g sušených datlí (namočených 20 minút vo vode)
  • 20 g kokosových čipsov
  • štipku morskej soli

Na plnku potrebujeme:

  • 430 g kešu orechov (namočených 4 hodiny vo vode)
  • 160 ml javorového sirupu
  • citrónovú šťavu
  • 160 ml kokosového oleja (rozpusteného)
  • sušené alebo mrazené jahody
  • vodu podľa potreby

Príprava korpusu:

Orechy rozmixujeme v kuchynskom robote na jemný prach. Pridáme datle, kokos, soľ a mixujeme, kým sa zmes dokonale nespojí. Hotovú zmes roztlačíme na dno tortovej formy a vložíme do mrazničky.

Mrkvovo-syrové placky podľa Ivany Gáborík: Sú geniálne, rozplývajú sa fanúšikovia Zobraziť článok

Príprava plnky:

Kešu rozmixujeme v kuchynskom robote najemno, pridáme javorový sirup, citrónovú šťavu a kokosový olej. Ak by bola zmes príliš tuhá, prilejeme trošku vody. Hotovú rozmixovanú zmes si rozdelíme na dve polovice. Do jednej z nich pridáme ovocie, ktoré krátko predtým rozvaríme s troškou vody.

Vyberieme korpus z mrazničky a plnku rovnomerne nanesieme do formy. Ozdobíme sušenými jahodami. Znova vložíme do mrazničky, ideálne na noc. Podávame studené. Dobrú chuť! 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});