Nechajte sa osviežiť chuťou Andalúzie: Túto polievku oceníte najmä v horúčavách

Milujete polievky, ale počas horúceho letného poludnia sa vám veľmi nežiadajú? Najvyšší čas vyskúšať studené španielske gazpačo.

Milujete polievky, ale počas horúceho letného poludnia sa vám veľmi nežiadajú? Najvyšší čas vyskúšať studené španielske gazpačo.

Fotogaléria

Príprava je jednoduchá a použité ingrediencie ulahodia väčšine.

Na 4 porcie budete potrebovať:

1 kg (rímskych) paradajok
malá zelená paprika
malá šalátová uhorka
veľký strúčik cesnaku
ČL sherry octu (5 ml)
1/4 šálky extra panenského olivového oleja (60 ml)
1/4 šálky studenej vody (180 ml)
štipku morskej soli
kúsok čerstvej bazalky

Postup:

Umyté paradajky, papriku a uhorku nakrájajte na rovnako veľké kocky a vložte do mixéra. Pridajte nakrájaný cesnak, scherry ocot, olivový olej, vodu a štipku soli.  Na nízkej rýchlosti všetko dôkladne v mixéri rozmixujte, preložte do sklenenej misy a dajte do chladničky.

Podľa autentického receptu by mala pred podávaním ostať polievka v chladničke aspoň dve hodiny.  Podľa chuti si môžete gazpacho nakoniec dozdobiť malými kockami nakrájanej cibule pokvapkanej trochou panenského olivového oleja a kúskom voňavej bazalky. Opečený toast na malé zahryznutie rovnako nebude na škodu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});