Sebapoškodzovanie, drogy, šikana: Pozreli sme sa na detstvo Johnnyho Deppa

Herec Johnny Depp vyhral súdny spor s exmanželkou Amber Heard. Porota mu uznala odškodné 15 miliónov dolárov za ohováranie.

Herec Johnny Depp vyhral súdny spor s exmanželkou Amber Heard. Porota mu uznala odškodné 15 miliónov dolárov za ohováranie.

Fotogaléria

Depp svoju EX žaloval o 50 miliónov dolárov, ona podala protižalobu, v ktorej žiadala 100 miliónov. Porota v zložení 5 mužov a 2 žien posudzovala tri body žaloby, pričom rozhodovala, či zo strany Amber došlo k ohováraniu, ktoré Johnnymu poškodilo kariéru. Vo všetkých otázkach porota dospela k jednoznačnému záveru. Amber klamala.

Súd však rozhodol o odškodnom 2 milióny dolárov aj pre ňu, a to za vyjadrenia Deppovho právnika Adama Waldmana, že si obvinenia z domáceho násilia vymyslela.

"Nikdy to nemuselo ísť týmto smerom," povedal v úvode svojej výpovede Johnny. "Nikdy som žiadnu ženu neudrel," tvrdil. Ten však podľa predložených dôkazov, najmä smsiek, ktoré adresoval svojmu priateľovi Paulovi Bettanymu, nie je žiadne neviniatko, ale to ani Amber. 

Rovno do kuchyne
Na súde, ktorý trval 6 týždňov, zaznievali neuveriteľné svedectvá podporené nahrávkami či fotografiami z ich spoločnej domácnosti. Išlo o trpkú reality show sledovanú miliónmi ľudí po celom svete.

"Moje rozhodnutie riešiť tento prípad som urobil až po dôkladnom zvážení. Dobre som si uvedomoval výšku právnych prekážok, ktorým budem čeliť," napísal Johnny v osobnom vyhlásení krátko po vynesení rozsudku. Z jeho pohľadu však išlo o nevyhnutný krok, pretože Amber svojimi tvrdeniami nemala zničiť iba jeho, ale výrazne mala poškodiť aj jeho deti a blízkych. "Klamstvá tvoria klamstvá a tie vytvárajú ďalšie klamstvá. Konečne mám možnosť hovoriť o tomto prípade. Som posadnutý pravdou. Nikto si toto nezaslúži, ani ja, ani moja rodina, ani ľudia, ktorí ma poznajú a s ktorými som pracoval,“ povedal na súde. 

Proces okrem iného odhalil aj detaily z Johnnyho smutného detstva, ktoré poznačilo neustále sťahovanie z miesta na miesto a prchká povaha jeho matky. "Keď som mal sedem alebo osem rokov, pamätám si, ako som sa pozeral na svojich rodičov a myslel som si: ´To sa nedá vydržať, radšej sa rozíďte´," povedal v rozhovore Gabriely Donnelly z časopisu You.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});