Vitamín C je pre organizmus a fungovanie naozaj nevyhnutný. Hoci máme roky zafixované, že najviac ho obsahujú citrusy, nie je to celkom tak.
Citrusy sú nepochybne zdravé a sú tiež skvelým zdrojom vitamínu C, ale ani zďaleka nie sú jeho jediným zdrojom. Nasledujúci druh zeleniny obsahuje oveľa väčšie množstvo vitamínu a aj ďalších živín, ktoré vaše telo potrebuje!
Zelená je nová oranžová
Brokolica obsahuje približne 132 mg vitamínu C. Pomaranč len niečo okolo 51mg, čo je takmer trojnásobný rozdiel. Okrem vitamínu C je brokolica aj skvelým zdrojom vitamínu A, K a B9.
A čo jej ďalšie benefity?
-
Obsahuje vlákninu, bielkoviny a selén
-
Pomáha pri trávení a bojuje proti zápche
-
Chráni telo pred mnohými chorobami
-
Posilňuje imunitný systém
-
Podporuje zdravie zubov, kostí a kĺbov
Nezabudnite, že aj jej príprava a spracovanie prináša benefity. Môžete ju jesť surovú, podusenú na pare, pečenú, či varenú. Výber je na vás.
Zdroj: healthline.com