Hnilé takpovediac "od novoty"? Možno je chyba na vašej strane!
Pri skladovaní potravín dbajte na to, kde a ako ich uskladníte. Každá z nich má totiž odlišný proces zrenia aj trvanlivosti.
Banány
Banány neznesú vo svojej blízkosti žiadne iné potraviny, preto ich nikdy neskladujte vedľa iného ovocia či zeleniny. V opačnom prípade spôsobíte predčasné dozrievanie, vďaka čomu rýchlejšie zhnijú.
Avokádo
Pre vysoký obsah etylénu, ktoré avokádo produkuje, je jeho životnosť v domácnosti veľmi krátka. Skladujte ho ďaleko od ostatných potravín a s jeho konzumáciou nečakajte viac ako 3 dni.
Jablká
Ďalšia potravina s veľmi vysokým obsahom etylénu, ktorá by mala byť skladovaná v samostatnej nádobe. V porovnaní s avokádom však jablká vydržia dlhšie – v chladničke dokonca až 6 týždňov.
Zemiaky
Najčastejšia chyba, ktorej sa gazdinky často dopúšťajú je, že ich v komore miešajú s cibuľou a cesnakom. Buďte o krok vpred a zemiaky skladujte výlučne v oddelenom a tmavom priestore!
Okrem spomenutých potravín sú to aj: jahody, broskyne, mango, slivky, či rajčiny.