Niektoré tvrdia, že sa zo šalátu nenajedia, iné ich milujú na obed aj večeru. Sú kombinovateľné, chutné a pri dodržiavaní istých pravidiel aj diétne.
Vyprážané a v oleji pečené mäsá a spol.
Väčšina ľudí sa stále bojí sacharidov a akosi zabúdajú na to, že tuky pri diétach treba tiež výrazne obmedziť. Hladovať počas diéty nikto nechce, no pri nízkosacharidovej diéte je oveľa ťažšie zostať sýty, pretože sacharidy sú palivom, ktoré poháňa naše telo. Nízkotučná strava je určite lepšou voľbou, veď len na porovnane, gram tuku obsahuje 9,3 kalórií, zatiaľ čo rovnaké množstvo sacharidov a bielkovín len 4,2 kalórií.
Pokiaľ ide o šaláty, zlatým pravidlom je nikdy nejesť šalát s vyprážaným mäsom. Vy si myslíte, že je to skutočne niečo extra diétne, no úsmev na tvári vám zaručene zmizne po pár dňoch. Prečo? Lebo ručička na váhe sa pravdepodobne pohne „zlým“ smerom. Mäso, ryby a spol grilujte, varte na pare alebo pečte v rúre.