Poznáte to, prídete po dlhom dni domov a jediné čo chcete, je teplé jedlo. Také, ktoré neublíži vašej postave, no zároveň bude chutné a výživné.
1. Predhrejte rúru na 200 ºC.
2. Dno plechu vylejte zmesou nestrúhanej citrónovej kôry, 2 polievkovými lyžicami oleja a pretlačeným strúčikom cesnaku a odložte nabok.
3. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na plátky, olivy odkôstkujte, zemiaky nakrájajte na hrubšie plátky. Všetko vložte do panvice, pridajte zväzok lístkov oregana a varte asi 5 minút.
4. Do vriacej zmesi pridajte pokrájané paradajky, dochuťte podľa chuti morskou soľou a čiernym korením. Dolejte 500 ml vody a opäť priveďte do varu. Dobre premiešajte.
5. Z karfiolu odstráňte len vonkajšie listy, potom narežte pozdĺžne aj so stonkou a vložte na dno plechu na pečenie.
6. Karfiol pokvapkajte 1 polievkovou lyžicou oleja, zalejte uvarenou zmesou zbavenou zväzku oregana, prikryte a vložte do rúry cca na 1 hodinu. Podľa potreby podlievajte a približne v polovici odstráňte pokrievku.
7. Asi 5 minút pred dopečením vmiešajte hrášok alebo fazuľu.
8. Posypte korením a soľou. Hotové jedlo zľahka pokvapkajte citrónovou šťavou.