Najlepšie buchty, aké som kedy vyskúšala, hovorí nadšená Karin Haydu a pridáva šikovný RECEPT

Milujem sladké a toto je najlepší recept na buchty, aký som kedy vyskúšala, vyhlásila Karin Haydu a o svoj sladký poklad sa neváhala ...

"Milujem sladké a toto je najlepší recept na buchty, aký som kedy vyskúšala," vyhlásila Karin Haydu a o svoj "sladký poklad" sa neváhala podeliť.

Fotogaléria

Postup:

• Najskôr si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka pridáme cukor, droždie, múku a rozmiešame. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.

• Roztopíme kúsok masla a doložíme k nemu zbytok. Necháme rozpustiť a vychladnúť na izbovú teplotu.

Pomarančovo-mrkvová torta od Adriany Polákovej: Stačí jedna miska, tvrdí! Zobraziť článok

•Do veľkej misy preosejeme múku spolu so soľou a cukrom, premiešame. Pridáme kvások, vlažné mlieko, vajíčko, roztopené maslo a premiešame. Cesto posypeme hladkou múkou a dáme do tepla vykysnúť približne na jednu hodinu.

• Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm, nakrájame na štvorce cca 7x7 cm a na každý štvorček cesta dáme plnku. Spojíme protichodné konce a ručne tvarujeme guľaté buchty. Aby sa nelepili, pomáhame si múkou. 

Podrobný postup nájdete vo videu:

• Na plech nalejeme olej a celý, aj po bokoch, ho omastíme. Postupne prikladáme na plech buchty jednu tesne vedľa druhej.

• Buchty necháme na plechu ešte približne 10 minút podkysnúť. Potom ich potrieme olejom, aby sa po upečení od seba ľahko oddeľovali.

Nič lepšie ste nejedli: Zmiešajte kocky avokáda s touto zálievkou a dobrota je hotová! Zobraziť článok

• Pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne na 190 °C asi 20 minút. Keď budú mať zlatistý nádych, vyberieme ich z rúry a potrieme vlažným mliekom, v ktorom sme rozpustili vanilkový cukor. Na chvíľu ich prikryjeme vlhkou utierkou.

• Po vychladnutí buchty posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});