Taťána Gregor Brzobohatá priznala, že sa mýlila: Svojich fanúšikov vyzvala, aby sa modlili

Svet zažíva svoje najtemnejšie hodiny od II. svetovej vojny.
  • Galéria6
  • Zdroj: instagram / @tatianagbrzobohata

Svet zažíva svoje najtemnejšie hodiny od II. svetovej vojny.

Fotogaléria

Téma vojny na Ukrajine hlboko zasiala aj českú modelku a bývalú Miss World, Taťánu Gregor Brzobohatú. Tá v reakcii na ruskú inváziu preukázala hlbokú empatiu a súcit s trpiacimi Ukrajincami. 

"Mysleli sme si, že je ´koniec dejín´ a že to, čo sa v minulosti stalo, sa už v našom storočí nezopakuje a budeme si tieto hrôzy pripomínať už iba vďaka svedkom, dokumentom a histórie… Ale, stal sa, bohužiaľ opak! Ako veľmi som sa mýlila...?!" Napísala Taťána na svojom Instagrame dva dni po vypuknutí konfliktu a vyzvala všetkých, ktorí sa vedia modliť, aby tak urobili.

Zároveň označila ruského prezidenta Vladimíra Putina za človeka, ktorý nesie plnú zodpovednosť za tento akt agresie a s ním spojené straty na ľudských životoch.

Ruský vpád na Ukrajinu je v Európe od druhej svetovej vojny vôbec najväčším útokom štátu na iný štát, ktoré predstavuje priame ohrozenie pre zdravie a životy civilistov.

"Zdieľam veškeré rozčúlenia, žiaľ a smútok z tejto tragédie. Mier je tak krehký. Demokracia je tak krehká! Ak sa viete modliť, urobte to…  Ak môžete pomôcť akokoľvek inak, urobte to, prosím," vyzvala svojich fanúšikov modelka a podporila kroky českého premiéra Petra Fialu v jeho snahách o schválenie tých najtvrdších možných sankcií proti Rusku.

Slová bývalého prezidenta ČR Václava Havla si Taťána požičala od Dagmar Havlovej. 

Ozbrojený konflikt je pokračovaním eskalácie napätia trvajúceho od začiatku roku 2022 a rozšírením konfliktu na východnej Ukrajine trvajúceho od roku 2014. Kroky ruského prezidenta verejne odsúdili viaceré osobnosti, vrátane Olgy Kurylenko, Arnolda Schwarzeneggera, Milly Jovovich, Mily Kunis či Madonny.

Andrea Verešová
Nečakané problémy schudnutej Verešovej tesne pred plesom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});