Modelka Chrissy Teigen už neraz prostredníctvom sociálnych sietí predstavila svoje kuchárske kvality. Knihou Lahodné pokušenia z roku 2016 však definitívne potvrdila, že v kombinovaní chutí je absolútna jednička!
Pripravte sebe a svojej rodine nezabudnuteľnú večeru v podobe bazalkovej dobroty „PAD GRAPOW“. Inšpiruje modelka Chrissy Teigen!
Na 3-4 porcie potrebujete:
570 g kuracích pŕs bez kože a bez kostí nakrájaných na tenké plátky
2 PL ustricovej omáčky
2 PL svetlej sójovej omáčky
5 strúčikov cesnaku
1 čili
2 PL rastlinného oleja
3 hrnčeky čerstvých lístkov bazalky
Postup:
1. V mise zmiešame ustricovú a sójovú omáčku a 10 minút v nej marinujeme kuracie mäso. Potom v mažiari spolu rozdrvíme cesnak a čili.
2. Na veľkej panvici zohrejeme na strednom až silnom ohni olej. Vysypeme naň zmes cesnaku a čili a smažíme 30 sekúnd, kým zmes nezačne rozvoniavať.
3. Pridáme kura a na silnom ohni ho dobre prepečieme asi 4-5 minút. Pridáme bazalku a spolu pražíme ešte asi minútu, kým nezvädne.
4. Podávame s ryžou alebo cestovinou. Mňam.