Dara vysvetľuje svoje rozhodnutie stiahnuť sa z Instagramu: Vojnové peklo na Ukrajine!

Speváčka Dara Rolins vyjadrila veľké sklamanie nad zúfalou situáciou na Ukrajine.
  • Galéria5
  • Zdroj: instagram / @dararolins_vermi

Speváčka Dara Rolins vyjadrila veľké sklamanie nad zúfalou situáciou na Ukrajine.

Fotogaléria

Vo jednom zo svojich instagramových príspevkov sa dotkla krehkosti bytia aj bezmocnosti, ktorá nám v tejto situácii „zväzuje ruky“.

"Tieto prázdniny mali zvláštnu príchuť… Ako pre mňa, tak pre Lolu," píše Rolins, ktorá začiatky ruskej invázie na Ukrajinu sledovala z diaľky a bezpečia Spojených arabských emirátov. V príspevku opisuje pocity úzkosti, paralýzy a v neposlednom rade ľútosť nad osudmi ľudí, ktorí sa jedného rána nedobrovoľne ocitli vo vojnovej zóne. 

Elton John s rodinou
Elton John hovorí svojim deťom o vojne na Ukrajine: Dôležité pravdy o svete, v ktorom žijeme Zobraziť článok

"Nikdy by mi nenapadlo, že sa v tejto dobe môže náš civilizovaný svet dostať do vojny. Toľko zbytočných sĺz a strachu a toľko obetí, zatiahnutých do krutých manévrov jedného egocentrického muža. Je vlastne nemožné tváriť sa, že sa nás to netýka, pretože sa to neodohráva u nás doma. Týka sa to nás všetkých. Ale, žiaľ, bezmocnosť nám zväzuje ruky a jediné, čo môžeme robiť MY, je veriť a dúfať. Prejaviť súcit, lojalitu a podporiť Ukrajinu formou humanitárnej pomoci a finančne." 

Vojna pod ukrajinským nebom mobilizuje verejnosť od prvej minúty jej začiatku. K masívnej pomoci sa prihlásili aj osobnosti, ktoré od skazy delia tisícky kilometrov, vrátane Olgy Kurylenko, Angeliny Jolie, Jennifer Aniston, Ashtona Kutchera a jeho manželky Mily Kunis, Leonarda DiCapria či Davida Beckhama, ktorý svoj instagramový účet (s publikom viac ako 70 miliónov ľudí) poskytol lekárke z detského oddelenia v ukrajinskom Charkove.

Kroky ruských vojsk zásadne zmenili nielen celkové vnímanie reality, ale aj správanie instagramových užívateľov. Napríklad taká Dara: hoci ju v čase vypuknutia konfliktu zohrievalo horúce arabské slnko, správne vyhodnotila, že akékoľvek prezentovanie dovolenkového šťastia je v danej situácii nevhodné. 

"Viem, že som sa vám dlho neozvala, ale prišlo mi dosť hlúpe pridávať fotky z pláže a písať o tom, ako prázdninujeme," napísala speváčka, čím dala svojim fanúšikom zároveň po dlhšom čase signál, že je v poriadku. 

Taťána Gregor Brzobohatá
Taťána Gregor Brzobohatá priznala, že sa mýlila: Svojich fanúšikov vyzvala, aby sa modlili Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});