Sladučké, chrumkavé a voňavé jablko ponúka nespočetné množstvo zdraviu prospešných benefitov. Odhaľte najzásadnejšie z nich.
Fotogaléria
Jablká sa na pulty našich obchodov dodávajú v rôznych farbách v závislosti od odrody (ktorých je okolo 2 000) od svetložltej cez zelenú až po tmavočervenú. Ich chuť a štruktúra sa tiež líšia, kým jedny sú šťavnaté, iné naopak trpké či sypké. Vďaka veľkému množstvu dostupného sortimentu si môžeme na jabĺčkach pochutnávať takmer celý rok a… aj by sme mali!
Dôvody, prečo jesť jablká DENNE:
- Sú bohaté na vitamín C, antioxidanty a bielkoviny, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu pri budovaní imunitnej odolnosti a prirodzenej obranyschopnosti tela.
- Pomáhajú pri detoxikácii organizmu a zlepšujú celkový zdravotný stav.
- Ak ich budete jesť pravidelne, s veľkou pravdepodobnosťou sa vyhnete mnohým chronickým zdravotným problémom.
- Mnohé štúdie naznačujú, že jednoduchým, no účinným spôsobom liečby tráviacich ťažkostí, je denná konzumácia jabĺk práve pre ich významný obsah vlákniny. Fungujú tiež ako „čistiaci“ a detoxikačný prostriedok, ktorý z tela vyplavuje neželané toxíny.
- Ich pravidelnou konzumáciou si poistíte hladké vyprázdňovanie a prevenciu pred ťažkosťami, akými sú zápcha, hnačka, syndróm dráždivého čreva a iné žalúdočné poruchy.