Quesadilla bohatá na bielkoviny plnená miešanými vajíčkami, fazuľou a bylinkami je ideálna na raňajky, brunch alebo na skorú večeru.
Napriek tomu, že ide o zbožňovanú kombináciu chutí, treba spomenúť, že tento recept je mimoriadne flexibilný. Ak sa ponáhľate, vynechajte bylinky. Ak držíte diétu, zaobídete sa bez syra. Máte chuť na zmenu? K dispozícii je mozzarella s bazalkou či marinády od výmyslu sveta namiesto salsy.
Jednoduchý recept na neodolateľnú raňajkovú quesadillu priniesla blogerka Katie z portálu cookieandkate.com.
Potrebujete:
2 vajcia
Horúca omáčka Cholula (pikantná omáčka dostupná aj u nás)
Štipka soli
⅓ šálky uvarenej fazule
2 čajové lyžičky masla alebo extra panenského olivového oleja
1 lyžica nakrájanej cibule
1 lyžica jemne nasekaného koriandra
1 polievková lyžica nasekaného nakladaného jalapeña (voliteľné)
1 celozrnná tortilla
½ šálky strúhaného syra čedar
Salsa alebo iná omáčka na servírovanie
Jednoduchý postup nájdete na ďalšej strane.